протеини

протеини

Същност на протеините?

Протеините са биологически важни макромолекули, които са изградени от аминокиселини. Те изпълняват главна функция в правилния развой и работа на човешкия организъм. Всъщност протеините служат за един от основополагащите структурни компоненти на всички живи клетки. Мисиите, които извършват в системата , са изключително важни и реално многообразни . Като започнем от индивидуалните основни такива, обвързани с построяването на клетките, и водещи до сътворяването на същински реакции на организма и пренасянето на въздух до тъканите. Нашите тела умеят да генерализират част от аминокиселините, участващи в произвеждането на протеините, но още такива е необходимо да взимаме от външни източници. Те могат да са храните , наситени с протеини, или множеството протеинови хранителни добавки, предлагани в продажба.

Мисия на протеините

Протеините притежават доста жизненоважни роли в човешкото тяло. Ако искате да сме точни, реално няма процес в тялото ни, който да не е във връзка с определен протеин. Ефектите на протеините са съвсем многообразни , но ще се опитаме да ги презентираме в няколко базови групи.

– конструктивни функции – образуващите функции на протеините се определят от една тяхна много важна отличителност. Именно възможността на протеиновите молекули да се групират едни с други , за да съставят отделните клетъчни структури – мембрани, рибозоми и т.н. Протеините са съставка от граденето и запазването на вида на клетката, разбира се и в нейната вътрешна организация . Най-значимият съставен протеин в тялото ни е колагенът. Той има съществена роля в граденето на скелета , ставите и сухожилията, кожата и мускулите. Структурните протеини са от важно значение за скелетно-мускулния апарат и малкото им количество сигурно води до явяването на деликатни ситуации в него.

– придържане към електролитното равенство – протеините също имат доста признаци, подкрепящи поддържането на електролитното равенство или pH баланса в системата. Продуктите и напитките , които приемаме ежедневно , биха могли да променят тези нива . А това е причина за сериозни хронични заболявания . Конкретно протеините щадят организма ни от сходно лошо влияние, като помагат за стабилизацията на електролитния баланс.

– подсилване на имунната система – може да бъде смятано, че протеините са основната хранителна единица, която държи обичайната работа на имунната система. Коя е главната работа на нашата имунна система? Да препраща антитела за противодействане на проникналите в системата вируси и бактерии . Е, такива антитела по устройство всъщност представляват протеини. Заради това обстоятелство е от такова огромно значение да снабдяваме имунната си система с потребното количество протеини, за да е способна тя да работи ефективно и да ни защитава от доста заболявания .

– транспортни дейности – протеините играят голяма роля и в разпространяването на хранителни вещества в тялото . Те довеждат до клетките градивни за тях съединения– витамини, соли, желязо и хемоглобин. Благодарение на тези функции става възможно доставянето на кислорода в клетката и също изкарването на въглеродния диоксид от нея .

– каталитични функции – протеините, които имат ролята на значителни стабилизатори в човешкия организъм, се назовават ензими. Те катализират работата на разграждане на хранителните частици до по-минимални и достъпни елементи . Реално тези протеини доста смаляват времето за извършване действието на храносмилане. Притежаването на потребното количество ензими в тялото е от огромно значение, понеже при недостига им е възможно да изникнат типични неприятности с храносмилането.

– отразяващи функции – като детайл от състава на усложнените биологични молекули хормони, растежни фактори и т.н., протеините играят роля в хода на междуклетъчна и междутъканна обмяна. С други думи , те играят ролята на определени вестоносци в човешкото тяло . Случай за точно такъв протеин е инсулинът, който притежава съществена функция в работата на метаболизма.

– сензорни функции – една от светлините на протеините, за които определено се разбира най-малко. Обаче редица от протеините извършват ролята на молекули, долавящи точен вид сигнали. Нормално подобни протеинови сензори са вложени в клетъчните мембрани. Тяхната функция е да разпознават молекулните сигнали, постъпили от други клетки и органи или пък от околната среда.

– двигателни функции – всяко движение вътре в телесните клетки и органи се извършва посредством т.нар. двигателни протеини. Точно това важи и като цяло за придвижването на организма . Като вариант за двигателен протеин сме способни да кажем немалко. Той се намира в мускулната тъкан и рефлектира върху методичните им свивания , чрез които се реализира събирането на скелетната мускулатура и преместването на тялото в пространството.

– още функции – и не последни по важно , в някои обстоятелства е възможно протеините да бъдат употребявани от тялото като огромен енергиен приток . Подразбираме най-вече моменти , при които човешкият организъм усеща недостиг на въглехидрати. Този вид протеини, реализиращи добавена работа свързана с набавянето на сила, са казеинът и овоалбуминът.

протеини 1 Най-добрите
протеини

В кои вещества има масивни запаси протеини?

За да доставяме наложителната ни дневна доза протеини, е наложително да осъзнаваме кои продукти са богати на тази група вещества . Страхотно е, че съвпадащите храни са доста разнородни. В тзои ред , за да си осигурите протеини, не е нужно да започвате някакви много прецизни диети . Достатъчно е само да запазвате сравнително разделно хранене, което ще ви осигури потребните полезни съставки . Нека да погледнем кои храни е хубаво да притежава такова балансирано хранене:

– телешко месо – освен че е вкусно , телешкото месо доставя на хората достойни дози протеини. Изяждайки една стандартна телешка пържола всъщност сте способни да си набавите около 22 грама от тях.

– риба – рибата е още един съществен източник на полезни витамини в системата . На чело по съдържание на протеини е рибата-тон, последвана от аншоата и сьомгата.

– яйца – яйцата са страшно добър вариант за закуска. Освен протеини, те са наситени и с предостатъчно вещество витамини А, D и Е, както и омега-3 мастни киселини. Яйцата ще заситят апетита ви и в същевременно ще ви заредят с необходимата сила за деня.

– боб и леща – бобът е между най-разпространените растителни извори на протеини, без значение дали ще го приготвяте в манджа или направен на салата. Стабилно количество на тези витамини има и в лещата, като в допълнение чрез нея можете да се снабдите и с и желязо, магнезий и калий.

– ядки – редовното приемане на ядки е страхотен метод за наличие на протеини. Най-подходящи измежду тях в тази връзка са фъстъците и бадемите, които реално подтискат усещането за глад .

протеини 2 Най-добрите
протеини

В какви норми са ни от полза протеините?

Това е един наистина значително важен проблем за протеините, на който ще дадем обяснение . Действително стандартните дневни количества протеини са различни за неспортуващите мъже и жени и за тези, които винаги спортуват на тренировки . Стандартно за обикновен дневен прием се представя 0,8 грама протеин на килограм телесно тегло . Тези количества протеин разбира се са крайно оскъдни за хора, извършващи интензивни занимания. Наложително е снабдяването на по-големи дози протеини, за да бъдат избегнати катаболните процеси във връзка със губене на мускулна маса, настъпващи след свършването на физическите дейности . Добре разбирате , че топенето на калории е конкретно обвързано с регулирането на общия калориен прием. Тази процедура не трябва да се осъществява в минус на протеините. Всъщност не , приемането на на протеини е необходимо да се запази на съответните нива , а в други моменти дори да се покачи . В добавка на това, че защитава от катаболизъм, редовният прием на протеини има термогенна функция, помага за по-лесното храносмилане и поемане на полезните елементи и регулира апетита. Следователно ако сте човек, който се подлага на активни спортни активности и потене във фитнеса, съобразете дозата протеини с физическата енергия, която изразходвате всекидневно .

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – ниво и ефикасност на конкурентни цени

В списъка на Ready for life бихте могли да потърсите много протеини и протеинови продукти, част от редиците на популярни и гарантирани магазини за хранителни добавки. Те не само ще ви са от полза за стегнато поддържано тяло, но и ще ви спомогнат за запазване в изрядно здравословно ниво. В допълнение , при нас имате шанса да потърсите тези качествени протеини на страхотно изгодни цени . Разгледайте най-достойните продукти от групата „Протеини“, изложени за вас:

1. Blade Sport Protein Concentrate – встъпваме с този доброкачествен прахообразен протеин . Протеинът има състав 87% суроватъчен протеин и е много добър за активно спортуващите . Всяка порция на Blade Sport Protein Concentrate доставя на тялото ви 21 грама протеин. Също така , хранителната добавка пълна с голямо количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Както се сещате , този тип аминокиселини, групирани под конкретното съкращение BCAA, са действително важни за всеки ежедневно спортуващ човек . По какъв начин да поемате протеиновия продукт? 1 цяла мерителна лъжичка се разтваря в 200-250 мл вода или мляко. Тази доза нормално се поема преди и след спорт , но за по-голям ефект можете да добавите и още един прием всяка сутрин .

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – на цяло природен гейнър, функциониращ за сигурно закрепване на мускулните нива . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer се състои от няколко групи протеин с най-висок биологичен потенциал , постигайки голям анаболен ефект. Още и , поради на въглехидратите, част от , протеинът е и доста добър източник на сила за човешкия организъм . Всяко количество от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer е съставена от 56 грама протеин и почти 230 грама въглехидрати, което го реализира като един от най-ефективните гейнъри в продажба . Препоръчително е да се изпива ½ количество сутрин ½ доза след натоварване .

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – изграден от най-добър суроватъчен концентрат с над 80% белтъчна консистенция. С пълен вид продукти ще ви бъде от полза да увеличите мускулната си маса, също и да поддържате желаните мускули в бъдеще . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е доказан от ред единични лаборатории и притежава съответните документи за качество. Продуктът можете да намерите в прехласващи вкусове, като например Шоколад и Бисквитки с крем. Добре е да изпивате 1 доза 25 грама при ставане на гладно и 1 мярка след спорт . За бързодействащи процеси , можете да прибавите и бонус количество от протеиновия продукт преди тренировката или през вечерта .

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – утвърден протеинов продукт, от колекцията на световноизвестена компания за спортни хранителни добавки Myprotein. Подсигурява на тялото по 82 грама протеин на всеки 100 грама сухо вещество . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured държи ниско съдържание на мазнини и лактоза, но пък е наситен на калции и потребните аминокиселини. Перфектен избор както за професионално трениращи , така и за тези , които просто имат желание да водят здравословен начин на живот . 25 грама от материала се разтварят в 150-250 мл вода или мляко. Тази мяра стандартно се взема до половин час след тренировка , но ако не можете, можете да я осигурявате и по всеки друг миг.

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – допълнителна опция от серията Myprotein, което пък е специализирано към вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е смесица от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Доставя на човешкия организъм над 22 грама протеин на прием , както и пълния състав от есенциални аминокиселини. Материалът има перфектно действие върху създаването на мускулната маса и действията на асимилиране на полезните хранителни частици от организма . Една мерителна лъжичка от Myprotein Vegan Blend Flavoured се изсипва в 150-250 мл вода или сок, като е препоръчително да се поемат 2 или 3 такива количества всекидневно.

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – съставен същевременно за всекидневно трениращи , същевременно и за тези , които желаят да надскочат нормалния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate съдържа само и само първостепенни протеин изолат и хидролизат от най-сигурни източници. Всяка порция от 25 грама гарантира на човешкия организъм 21 грама чист протеин. Продуктът стимулира прогреса на изчистената мускулна маса и осигуряването на анаболните действия в системата . Препоръчване на ден да се изпиват по 2 дози – 1 сутрин и 1 след тренировка .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, пълна с първокачествени протеини от пет типа източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Съдържа всички аминокиселини, нужни за лесното и полезно натрупване на активна мускулна маса. Също така , протеиновият продукт се разпространява в приветливи вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря без усилия във вода. Подобно на горната опция , се пият по 2 дози на ден – 1 сутрин и 1 след активности .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – завършваме с още един протеинов продукт от британската марка за фитнес добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured съдържа хидролизиран телешки протеин, извлечен от говеждо месо. Той задейства качественото и добро ниво на мускулна маса, както и по-ефективното съвземане на тялото след интензивни дейности . Не съдържа лактоза, а стойностите на захар и мазнини в състава са много малки . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured осигурява на тялото 22 грама телешки протеин и голям спектър от есенциални и неесенциални аминокиселини. Съветваме да се приема по 1 доза сутрин и 1 доза след натоварване. За постигане на топ успехи , можете да планирате и още една доза от протеиновия продукт сред храненията .

Вижте списъка на Ready for life и си поръчайте най-класните протеинови продукти на много подходящи стойности, като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини

Същност на протеините?
Мисия на протеините
В кои вещества има масивни запаси протеини?
В какви норми са ни от полза протеините?
Протеините на Ready for life – ниво и ефикасност на конкурентни цени

Вашият коментар