Мезотерапията – полезна технология от главата до петите

Мезотерапията – полезна технология от главата до петите

Обикновено техниките по мезотерапия биват две разновидности – за лице и за тялото. Да, мезотерапията за главата е предназначена към усъвършенстване и разкрасяване на вашия лик, придавайки ѝ здравословен и изящен вид. Освен това, мезотерапията за тяло обхваща и други хубави функции, като стимулиране топенето на излишните мазнини. А сега по-натам да разгледаме важните данни, които да запомните за видовете мезотерапия:

1. Мезотерапия за лице – този вид мезотерапия е предназначен за лицето ви, областта на гушата и деколтето. Основната ѝ цел е да гарантира на тази зона нужните неща за вашия организъм . Доколо е полезна мезотерапията за лицето ви? Трябва да сте наясно, че с всеки нов рожден ден по кожата се явяват различни белези на стареене. Именно те представляват например загуба на еластичност на кожата, липса на свежестта ѝ, смяна на тена и, нормално, възникване на бръчки. Мезотерапията ще ви съдейства да отървете от такива нежелани следствия и да поддържате силния и привлекателен външен вид на лицето ви. Резултатите от избора на мезотерапията за лице спомагат за качествено подмладяване и цялостно освежаване на кожата, отърваване от фини бръчици и линии, едновременно с изчистване на неприятните торбички и тъмните кръгове в областта на очите. Това е дребно чудо, гарантиращо на всяко лице да сияе едва ли не като свежо.

2. Мезотерапия за тяло – както стана ясно, мезотерапията за вашите тела е друга от подходящата за лице по своята цел и насоки. Терапията служи най-вече към намаляване на повечето мазнини и оформяне на съответната част от телата ни в исканите размери. Този похват се извършва като се съсредоточава към алфа – и бета – рецепторите на мастните клетки. Ще се постараем да ви обясним най-лесно как точно функционират същите рецептори. Истина е, че рецепторите имат функции като вход и изход за мазнините. По принцип през алфа – рецепторите тези клетки получават мазнини за запас, докато бета – рецепторите извеждат мазнините в случай, че тялото се нуждае от по-голямо количество енергия . Именно в тези моменти се притича на помощ мезотерапията като практика. Вмъкнатите чрез мезотерапията нужни вещества подтиква функционирането на бета – рецепторите за да се стигне до изкарване на мазнините и също да спират обратния прием на мазнини в съответните клетки чрез алфа – рецепторите. Ето как се придобиват немалко приятни за тялото ни качества. Съобразно конкретната зона на употреба на мезотерапията, същите метани качества е възможно да притежават затягане и оформяне на коремчето, областта на бедрата, задните част или ръцете. Освен това, чрез мезотерапията ще се достигне до изглаждане на целулита и смаляване на размерите на тялото ни. И ако се стремите към красиво и релефно тяло, мезотерапията ще ви свърши работа за реализиране на целта ви.

Мезотерапия – полезни съвети

Продължаваме с практични съвети за моментите, когато ще сте на мезотерапия. Те са за това какво трябва да се прави и не трябва да се извършва предварително и след мезотерапията, паралелно с шансовете за максимално продължение на следствието от процедурата. Следват ключовите ни препоръки към всички, избрали мезотерапията:

– единствено при лекари специалисти – това е началният и може би най-ценен съвет, който касае мезотерапията, който да не пренебрегвате. Мезотерапията е наложително да се прави задължително в медицинско заведение или специализирани клиники. Не се подвеждайте като ви казват, че манипулацията става наистина бързичко и много лесно. Тъй като се говори за вашият външен вид и здраве, и не бива да се предоверявате на съмнителни лица.

– още знания – не се притеснявайте да търсите отговори и да желаете максимално много знание , касаеща техниката по мезотерапия, която предстои да ви бъде сложена, и използваните в нея различни субстанции. Ако знаете всичко което предстои, най-добре. Би било добре да се заинтересувате що за субстанции ще ви инжектират. Задайте въпрос дали продуктите са закупени от фирмата, която ги е произвела или официален негов представител, а също и колко време гарантират за съставките им. В случаите, в които практиката по мезотерапия наистина се прави в сходство с отличните съвременни критерии в тази сфера, въпросните специалисти няма да имат нищо против да отговорят максимално подробно на всички ваши въпроси.

– не се залъгвайте по цифрата за мезотерапията – в случай че ви подхвърлят правене на мезотерапия на измамно ниска цена спрямо другите в сферата, обмислете дали рискът си струва. Нашият екип ви съветваме да не поемате рискове с качествената процедура по мезотерапия, по причина, че това по-късно може да доведе до получаване на изненадващи и чак отрицателни резултати за кожата на вашето тяло.

– точно преди мезотерапията – съществуват конкретни вещества, за които се препоръчва да не се използват директно преди вършенето на инжектирането по мезотерапия. Казвайки „тъкмо“ в този контекст искаме да кажем пълни 24 часа по-рано от самата техника. Какви са тези непрепоръчителнин за употреба вещества? Като такива са аспирина и всякакви други съдоразширяващо, както и различни алкохолни напитки. Често пиенето на непрепоръчителни вещества преди мезотерапия може да води до досадни последици за здравния ви статус.

– директно след мезотерапията – след правене на активността по мезотерапия, отново е нужно да следвате специфични правила и позитивни решения. В началото, часове след финала на мезотерапията недейте да се гримирате. Използването на банята и също намокрянето на работеният участък за втори път не е добра идея. Другият ни съвет към всички е в сила за повече време, и по-конкретно две денонощия или четиресет и осем часа след завършване на процедурата по мезотерапия. Внимавайте тогава да не ходите на тренировки или да предприемете прекалени претоварвания , предизвикващи червени петна по лицето, а също и да не се подлагате на всякакви процедури с топлина сауна, парна баня.

– дайте си дълготрайни реакции – както помните, стигането до дълготрайни ефекти от практиката по мезотерапия до голяма степен е обвързано с вашите лични дейности и навици. Засилването на ефекта от мезотерапията е пряко неразделно от следенето на специални хранителни диети, запазването на тялото в добра форма и задаължително воденето на здравословен житейски път. За повече информация що се отнася до положителните идеи след финализирането на дейността по мезотерапия, се консултирайте с вашия специалист.

Плюсове на мезотерапия 1
Плюсове на мезотерапия

Вярно ли, че процедурите по мезотерапия не са болезнени?

Така е, сеансите по мезотерапия изобщо не болят на всички. За да повярвате , помислете какво реално се явява мезотерапията. Малка инжекция, с която в организма ви се слагат ефикасни и нутриционни вещества справящи се с най-познатите проблеми с кожата – от застаряване и отпускане, до акне, промяна на пигмента на кожата и поява на цветни петна. Затова наистина притесненията са излишни. Техниката по мезотерапия изобщо не не влияр на възникването на болезненост или гадни чувства. Единственото нещо, което може да усетите, представлява кратко пробождане или парене на третираното място.

Видове мезотерапия 2
Видове мезотерапия

Какви са рискованостите за използване на мезотерапия?

Както при повечето сесии, за мезотерапията , разбира се, има малко на брой рискованости. Отнасят се най-вече за точно определени групи от хора: бременни жени и кърмещи жени, които страдат от онкологични състояния и имащи системно сърцебиене или изпадане в безсъзнание. При тези групи от хора не се препоръчва ползването на мезотерапията като сесия. Освен всичко съществуват и други варианти, за които без отлагане трябва да говорите с вашия специалист. Точно такива са алергични състояния или пък правено лечение със съдоразширяващи препарати. Ако са за вас, разкажете ги със съответния лекар, за да успеете да разгледате в екип възможностите и особеностите при предполагаемо избиране на сеанс по мезотерапия.

Разновидности мезотерапия 3
Разновидности мезотерапия

Мезотерапия – утрешният ден на медицината за красота

Тъй като най-вероятно сте се питали какво е мезотерапията, веднага ще ви обясним – мезотерапията е мъничка, но качествена инжекция, помагаща на всеки да се отърве от всички непривлекателни кожни проблеми – тръгвайки от състаряването и захабяване, и приключим с различни видове пъпки, целулитна кожа, натрупване на мастна тъкан и др. По този начин чрез малко думи бива характеризирана тази уникална дейност, която е получила названието мезотерапия, но какво фактически истината за мезотерапията? Става дума за безболезнена за човек технология, при която на лекуваното място на кожата на човек се слагат необходими субстанции. Мезотерапията реално е възможно да се нарече утрешния ден на естетичните подобрения, защото носи доста по-добри резултати в сравнение с други от този вид процедури в България. Благодарение на специалния микс от полезни вещества, мезотерапията ще благоприятства за подмладяване и освежаване на нашата кожа, също и забравяне за всички дразнещи белези по рождение по нея.

Препоръки за мезотерапия 4
Препоръки за мезотерапия

Съществува ли възможност от възникване на странични ефекти от мезотерапията?

Мезотерапията не допуска опасност от формиране на важни алергични реакции за клиента. Реално практиката по мезотерапия се извършва с изключително малка игла, която изключва опасността за виждащи се и трайни наранявания на кожата. Естествено, винаги може да се забележат леки червени точки, синини или по-голяма чувствителност на кожата. Но имаме предвид недълги реакции, които изцяло минават в рамките на няколко дни. За реакция на непоносимост изобщо/ в никакъв случай не може да става дума, понеже в мезотерапията се ползват хиалуроново вещество, необходими субстанции, които са безспорно безвредни за човека и се усвояват от него без никакъв проблем.

Съвети за мезотерапия 5
Съвети за мезотерапия

На каква бройка сесии по мезотерапия е добре да заложим?

Най-често сесиите по мезотерапия се случват в съвкупност от по 2-3 за лицето и 4-10 за тялото . То е ясно, акуратният брой на мезотерапевтичните техники зависи много от вашите индивидуални изисквания и нужди. Времевият диапазон за практиките по мезотерапия се изменя в рамките на 3 седмици. След завършване на една манипулация по мезотерапия с вече определените на брой манипулации, нова такава се планира не по-рано след сто и осемдесет дни. Задълбочено разгледайте с избрания от вас човек броя на процедурите по мезотерапия и очакваните крайни постижения. После уговорете план за правенето им, съответстваща както на вашето ежедневие и потребности, но също и на нуждите за функциониране на мезотерапията.

Разновидности мезотерапия 6
Разновидности мезотерапия

Каква роля изпълнява хиалуроновото вещество в мезотерапията?

Както вече доказахме в целия текст, едновременно с всички ценни субстанции, в мезотерапията се оползотворява и хиалурон. Хиалуроновата киселина се счита за безспорно подходящ избор не само за мезотерапията, по същия начин и за много терапии в естетичната козметика. Съществуват множесво причини за това. Първо, хиалуроновата киселина е тотално естествена субстанция, образуваща се от човешкия организъм в обичайни условия. Освен всичко киселината притежава специални специфичности за запазване на кожната хидратация, връщане на еластичността ѝ и отдалечаване от процесите на старееене. Ето принципните особености на киселината с хиалурон, правещи използването ѝ в мезотерапията така ефикасно за хората:

1. Не носи вреда на хората – киселината с хиалурон се явява материя, която се образува в човешкия организъм. Това прави нейното поставяне чрез мезотерапията категорично безопасно и безвредно. Въпросната киселина се асимилира необикновено безпрепятствено от нашия организъм и не причинява никакви сериозни реакции от алергии или други странични реакции. А защо реално/ Но всъщност защо е необходимо за клиента поставянето на хиалуронова киселинна субстанция с мезотерапия или други козметични манипулации? Факт е, че с остаряването процесът на образуване на хиалуронова киселина, за който говорихме, значително се редуцира. А това влияе зле на външния вид, здравината и хидратацията на кожата. Сдобиването с още хиалуронова киселинна субстанция посредством мезотерапията спомага за поддържане на младостта на кожата и лечение на най-различни кожни проблеми.

2. Видими и ефективни последствия – използването на хиалуроновата киселина в мезотерапията и различните козметични сеанси дава навременни и полезни следствия за всеки клиент спрямо състоянието и външния вид на неговата кожа. Съответните видими и ефикасни постижения са получавани при различни изпълнения на хиалуронът в такова направление. При положение че се говори за крайно възстановяване на кожата, нейната по-добра хидратация или пък отстраняване на различни бръчици, хиалуроновата киселина ще ви свърши отлична работа. Същите свойства на хиалуроновата киселинна субстанция я превръщат в предпочитана и употребявана в сеансите по мезотерапия. Абсолютно сигурно е, че мезотерапията с киселина с хиалурон ще ви носи мечтаните резултати и ще усъвършенства качествено цялостния вид на вашата кожа.

3. Постигане на положителните резултати – следващо категорично положително свойство на хиалуроновата киселина, каращо я да бъде изключително подхождаща си за мезотерапия и подобни козметични манипулации. Безспорното действие на киселината с хиалурон на всяка кожа е валидна за сравнително дълъг период. Като този ефект в повечето случаи трае от половин до една година и дори повече. След приключването на този период, спокойно може да се извърши поредна сесия по мезотерапия или друга козметична процедура с на хиалуронова киселина, за да се укрепи качественият и хармоничен външен изглед на кожата.

4. Просто и без болезненост приложение – за финал, процесът по вкарване на киселината с хиалурон в нашия организъм е доста бърз и паралелно без болка за нас. Чесо той се разпростира за 15-ина минути. Дори и в случай че става дума за мезотерапия, запълване на бръчки или всякакви процедури чрез хиалуроново вещество, няма силна болка или нежелани усещания за клиента. Както вече казахме, по изключение може да имате усещане за леко боцкане или парене на съответното място. Тези ефекти доказано минават почти веднага след завършване на манипулацията.

С помощта на Мезотерапия ЕООД можете да бъдете съвсем уверени в качеството и сигурността на правените манипулации по мезотерапия. Професионалистите ни са притежатели на широки умения и голям опит в този бранш, а продуктите, които използваме за мезотерапията, са единствено от максимално качество. Разчитайте на Мезотерапия ЕООД и ще се сдобиете с идеални следствия за 918/ що се отнася до добрия и хармоничен външен вид!

Филъри за лице

Филъри за скули

Ринопластика

Хиалуронова киселина

Ботокс

Ботокс цена

Филъри за устни

Хиалурон в устните

Почистване на лице

Информация за мезотерапия 7
Информация за мезотерапия
Повече за  мезотерапия 8
Повече за мезотерапия
Изберете мезотерапия 9
Изберете мезотерапия

Мезотерапия – полезни съвети
Вярно ли, че процедурите по мезотерапия не са болезнени?
Какви са рискованостите за използване на мезотерапия?
Мезотерапия – утрешният ден на медицината за красота
Съществува ли възможност от възникване на странични ефекти от мезотерапията?
На каква бройка сесии по мезотерапия е добре да заложим?
Каква роля изпълнява хиалуроновото вещество в мезотерапията?

Вашият коментар